Steun een goed doel met het spelen van een Escape Room

3fmapeldoornbluemescape roomglazen huisgoed doeloranjeparkpolitieserious request Gerelateerd
Escape Room tijdens 3FM Serious Request

Een goed doel steunen en jezelf vermaken; het kan! Tijdens 3FM Serious Request 2017 kun je namelijk ontsnappen uit een Escape Room waarbij de opbrengsten rechtstreeks naar het goede doel van dit jaar gaan. Dus wacht niet langer, verzamel een zo sterk mogelijke crew en waag een poging!

Goed doel van 2017

Van 18 tot en met 24 december 2017 is het Marktplein in Apeldoorn het podium voor het Glazen Huis van Serious Request, de jaarlijkse actie om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar staat in het teken van het herenigen van familieleden. Het gaat om ouders en kinderen in conflictgebieden, zoals in Democratische Republiek Congo en Nigeria, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal.

Meer informatie over het goede doel van dit jaar vind je hier.

Initiatief van Blue M / de politie

Blue M is een organisatie binnen het Nederlandse politiekorps die altijd op zoek is naar nieuwe en betere manieren om de samenleving te helpen. Voor deze editie van Serious Request hebben zij (zelf) een heuse Escape Room gebouwd. Ook het verhaal is zelfbedacht en sluit aan op het goede doel van 3FM: het herenigen van gezinnen/families.

Oranjepark Apeldoorn

Je vindt de Escape Room tijdens Serious Request in het Oranjepark in Apeldoorn. Je betaalt entreekosten om de Escape Room te mogen spelen, de opbrengsten hiervan gaan op het einde van de week naar het Glazen Huis en dus de 3FM actie.

Iedereen is uitgenodigd en de entree is in principe vanaf €50,- (meer is altijd welkom voor het goede doel). Maar de organisatie geeft aan dat, op momenten dat het heel rustig is, je wel korting kan krijgen. Dit laatste is vooral handig als je geen groot team bij elkaar krijgt en je toch met je buurjongen een poging wilt wagen.

Je hoeft de Escape Room niet vooraf te boeken, ze richten zich met name op de voorbijgangers in het Oranjepark.

Het verhaal

Zoals gezegd sluit het thema van de Escape Room aan op het thema van het Glazen Huis dit jaar. Jij gaat de politie ondersteunen om Jabari te herenigen met zijn geboortedorp en familie. Blue M verwacht dat het zo’n 40 minuten zal duren voordat jij de taak voltooid had, maar een beetje Escapists gaat de uitdaging aan om dit sneller te doen natuurlijk!

Escape Room op de Veiling

Altijd al een Escape Room willen bezitten? Vanaf donderdag kan er geboden worden op deze pop-up Escape Room, via de Veilingwebsite van 3FM kun jij zomaar opeens de eigenaar worden van je eigen complete Escape Room.

Tsja… dat is nog eens iets anders dan zo’n bordspel waar wij mee aankomen 😉

Doneren ook mogelijk

Weet jij niet wat je moet met een Escape Room in de achtertuin en gaat het deze week niet lukken om richting Apeldoorn te rijden? Maar wil je wél de actie steunen? Dan kun je hier jouw donatie storten.

Vorig jaar

Vorig jaar was er een vergelijkbare actie in de Koepel van Breda. Toen spelers op zoek moesten naar hints en aanwijzingen in ruim 20 cellen van het oude gevangenispand.

We konden helaas niet meer achterhalen welk bedrag toen is opgehaald. Weet jij daar meer over? Dan horen wij dat graag in een reactie op dit bericht!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.