Allereerst willen we even kwijt dat we het leuk vind dat je jouw Escape Room wilt vermelden op Escapists! Wij doen ons best om op deze website één rechte lijn te trekken om voor iedereen de vermelding gelijkwaardig te krijgen. Dit helpt onze bezoekers immers het beste om dé Escape Room te vinden die bij hem of haar past.

Om dat beter te kunnen hanteren hebben we enkele richtlijnen opgesteld, lees deze even door alvorens je, jouw vermelding instuurt.

Tekst & Taalgebruik

Vriendelijke aard

Uiteraard dient er rekening gehouden te worden met taalgebruik voor alle leeftijden, bij het gebruik van scheld- of vloekwoorden zullen wij je vermelding onzichtbaar maken tot dit opgelost is.

Nederlands

Omdat wij ons in eerste instantie richten op de Nederlandse bezoekers, vragen wij je teksten te schrijven in het Nederlands.

Wij verwachten in de toekomst een vertaalfunctie zodat we een groter publiek kunnen aanspreken, maar vooralsnog houden we het op Nederlands.

Unieke Inhoud

We raden aan om unieke content te schrijven voor onze website. Wanneer bijvoorbeeld Google namelijk merkt dat een stuk tekst niet uniek is en op meerdere websites terugkomt zullen ze strafpunten voor de pagina geven in de zoekresultaten. Dit betekend dus dat je zoekresultaat pas later/lager weergegeven wordt in de zoekmachine.

Logo & afbeeldingen

Naast complete informatie ziet de bezoeker ook graag een mooie pagina. Daarom bieden wij jou als Escape Room houder de mogelijkheid om je vermelding wat op te tuigen met mooie afbeeldingen.

Probeer er dan wel voor te zorgen dat de afbeeldingen een groot genoeg formaat hebben:

  • Voor het logo betekend dit minimaal 120 pixels breed (120×120 pixels is aangeraden)
  • Voor de afbeeldingen minimaal 450 pixels hoog
  • In geval van één afbeelding raden we een minimale breedte van 1920 pixels aan
  • Bij meerdere afbeeldingen is de breedte niet van groot belang

Meerdere Escape Rooms op jouw locatie

Onze vermeldingen zijn per locatie. Heb jij dus meer Escape Rooms op jouw locatie, dan kun je deze onder één vermelding plaatsen.

Heb je meerdere locaties of franchises? Dan kun je meerdere locaties aanmaken op jouw account.

Heb je meerdere locaties maar opereer je vanuit één receptie/ontvangstruimte? Ga dan ook voor één vermelding met meerdere Escape Rooms. Voer dan het adres van de receptie in.

Veel gestelde vragen

Is mijn Escape Room geschikt voor minder validen?

We hebben momenteel geen gradaties tussen verschillende beperkingen van minder validen. Denk bij het aangeven of jouw experience geschikt is voor deze doelgroep met name aan rolstoeltoegankelijkheid en of er eventueel extra ruimtes zijn waar ver gebukt moet worden of waar je op je knieën heen moet kruipen, dit zal het bijvoorbeeld wat ingewikkelder maken voor de oudere doelgroep.

Welke talen moet ik selecteren voor mijn Escape Room?

Wat wij met talen bedoelen is de taal waarin de hints of andere teksten te vinden zijn in de Escape Room. Voor toeristen kan het handige informatie zijn om te weten dat er ook Engelse of Duitse hints gegeven kunnen worden.

Het is natuurlijk mogelijk dat er in jouw Escape Room geen hints of teksten voorkomen, dan zou je zeggen dat hij in alle talen beschikbaar is. Deze zullen niet allemaal getoond worden in je vermelding, maar het kan wel zijn dat een gebruiker er op filtert in de zoekmachine, we raden dus wel aan om alles dan aan te vinken (en waar nodig extra talen te suggereren).

Hebben wij een loungeruimte op onze locatie?

Loungeruimte is natuurlijk een ruim begrip, waar wij op doelen is gewoon een ruimte waar het team of de teams vóór en na de Escape even kunnen ontspannen met bijvoorbeeld een spelletje of een drankje. Is dat bij jullie binnen mogelijk? Kies dan voor “Ja”.

Wat zijn Battle Rooms?

Je locatie heeft Battle Rooms op het moment dat er 2 unieke kamers aanwezig zijn waarin 2 verschillende teams het tegen elkaar kunnen opnemen om te kijken wie het snelst of met het minste hints kan ontsnappen.